Press "Enter" to skip to content

Mėgaukitės skaniais šaltalankių gėrimais

Pirmoji idėja: arbata

Karšta arbata sušildo ir padeda pasijusti geriau. Bet jei ieškote kažko kitokio, kodėl nepabandžius šaltalankių arbatos? Šiame unikaliame mišinyje rūgštumas derinamas su medaus saldumu ir taip sukuriamas gardus gėrimas, kuris tikrai patiks net išrankiausiems gurmanams. Štai kaip ją pasigaminti.

Norint pasigaminti šaltalankių arbatos, reikės šių ingredientų

  • reikės: 2 valgomųjų šaukštų šaltalankių uogų
  • 2 puodelių vandens
  • 1 valgomojo šaukšto medaus
  • Citrinos sulčių
  • Žiupsnelio malto imbiero (nebūtina, tačiau šaltalankių uogos tobulai dera)

Paruošimas

1. Švelniai sutrinkite arba sumalkite šaltalankių uogas grūstuve ir trintuve. Tai padeda iš uogų į vandenį išskirti aromatą ir maistingąsias medžiagas.

2. Užvirinkite du puodelius vandens. Kai užvirs, sudėkite sutrintas šaltalankių uogas ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Uždenkite ir virkite 10 minučių.

3. Perkoškite uogas per smulkų sietelį arba sūrmaišį ir supilkite į puodelį arba arbatinuką.

4. Įpilkite medaus, citrinos sulčių ir malto imbiero (jei reikia) ir maišykite, kol viskas gerai susimaišys. Prieš patiekdami arbatą, paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius!

Šaltalankių arbata – tai paprastas būdas pasimėgauti kažkuo nauju ir skaniu, kartu gaunant visą naudą sveikatai, susijusią su šiomis nuostabiomis uogomis! Tai ne tik puikus skonis, bet ir vitaminų, mineralų, antioksidantų, flavonoidų, omega riebalų rūgščių, aminorūgščių – visko, ko reikia jūsų organizmui, kad išliktumėte sveiki! Gerkite šį nuostabų gėrimą kasdien, kad gautumėte kuo daugiau naudos! Mėgaukitės.

Tingite gaminti? Nebėda – šaltalankių sultys puiki alternatyva atsigaivinti.

Šios sultys sumaišytos be pridėtinio cukraus ir konservantų, todėl yra turtingo skonio ir kupinos sveikatai naudingų vitaminų. Šių sulčių galite įsigyti sveiko maisto parduotuvėse, arba užsisakyti internetu tiesiai į namus ar paštomatą. Jos paprastai yra parduodami buteliuose sulčių, arba sirupų pavidalu. Galite rinktis skonius su įvairiais priedais, pavyzdžiui, medaus ar imbiero.

Jums tereikia supilti sultis į puodelį ir mėgautis! Šaltalankių sultys taip pat gali būti naudojamas kaip gardžių kokteilių ingredientas. Įdėkite ledo kubelių ir sumaišykite su kitais vaisiais, kad greitai ir sveikai paruoštumėte gėrimą.