Laisvalaikis

Užkanda ir glicinas

Tais senais laikais, kai kiekvienas fotografas turėdavo pats ryškinti juosteles, parduotuvėse galima būdavo įsigyti glicino. Jis sudarė beveik visų ryškalų pagrindą. O šiaip tai yra pati paprasčiausia aminorūgštis.

Vėliau nuo aštuoniasdešimtųjų metų gliciną pradėjo gaminti ir farmakologijos įmonės. Ir medikai atkreipė dėmesį į iki tol nepastebėtą glicino efektą. Pasirodo jis sugeba nukenksminti alkoholio skilimo produktus ir praktiška ir nesukelia jokių pašalinių efektų.

  • Vienintelis dalykas kurio reikėtų vengti: tai kartu su glicinu naudoti trankvilizatorius.

Kur gauti natūralaus glicino?

Verdant galvijų kaulus. Glicinu turtinga šaltiena, sriuba kurioje virė žuvis, Net želė produktai turtingi glicinu. Kiekviename šimto gramų želatinos pakete yra dvidešimt gramų glicino. Matyt ne veltui mūsų protėviai gerdami degtinę mėgo ją užsikąsti eršketu ir šaltiena.

Šaltiena iš vis tapo internacionaliniu valgiu, ir tikriausiai nerasime šalies kuri neturėtu šaltienos vienokiu ar kitokiu pavidalu. Armėnai ją vadina „Chaš“ ir verda ilgai iš avinų ar jaučių kaulų. Ten nežengsite nei vieno žingsnio, kad nepamatyti specialios valgyklos ar restorano kur patiekiamas šis populiarus patiekalas. Tiesa ji kitaip nei pas mus nėra atšaldoma, o valgoma tiesiog iš karto ir karšta.

Pabandykite gerdami užsikąsti šaltiena ir pastebėsite, kad rytinė jūsų būsena bus žymiai geresnė nei parastai būvo rytais po gero šventimo. Žinoma tai ne tik dėl jautienos sudėtinės dalies į kurią įeina ir glicinas. Taip pat ir sudėtyje esantys riebalai bei baltymai įtakoja į organizmą patekusių spirito skilimo produktų neutralizavimą. Žodžiu, kad ir kaip ten bebūtų tai yra pati geriausia užkanda išbandyta laiko ir degtinės mėgėjų.

Dabar yra prigalvota ir prigaminta šimtai pagirias silpninančių arba šimtu procentų panaikinančių preparatų – į beveik visų sudėtį įeina ir glicinas. Pavyzdžiui Rusijoje net prieita prie to, kad pradėta gaminti degtinė nesukelianti pagirių. Na išbandyti jos neteko, nes mes dabar esame laisvi ir nepriklausomi (bent jau nuo Rusijos – kuri ir įpratino mus gerti, nes jei ne Rusija tai iki dabar gyventumėme utopinėje nesugadintoje Lietuvoje, o nuo Europos tai galvokit patys). Na bet jei į mūsų rinką „prasiskynė“ kelius tokia degtinė kaip „Pervach“ turinti 56 laipsnius „silpnumo“, tai gal kada galėsime ir mūsų nepriklausomoje šalyje paragauti „bepagirinės“ degtinės.

Na ir galiausiai jei netinka visi prieš tai aprašyti receptai – glicino galite pabandyti nusipirkti vaistinėje, bet pats tikriausias patarimas kaip atsikratyti pagirių sindromo: negerkite dieną prieš pagirias.