Press "Enter" to skip to content

Kas turėtų rūpintis įmonės teritorijos tvarkymu?

Sutvarkyta ir švari teritorija prie biurų pastato yra nepakeičiama sąlyga įmonėms, kurios vertina savo įvaizdį ir rūpinasi savo klientų bei lankytojų įspūdžiu. Kasdienis teritorijos valymas, arba, kitaip tariant, kiemsargio paslaugos, yra toks pat populiarus kaip ir kasdienės valymo paslaugos.

Apylinkių sutvarkymas – tai kasdienė kvalifikuotų specialistų pastanga palaikyti švarą aplink įvairius komercinius ir komunalinius objektus. Tai gali būti prekybos ar biurų centro, įmonės ar daugiabučio namo teritorijos valymas.

Be nuolatinio teritorijos prie pastato valymo, valymo įmonėje galima užsisakyti ir vienkartinį generalinį gretimos teritorijos valymą. Paprastai vienkartinis teritorijos valymas užsakomas ne rečiau kaip kartą per metus, pavasarį. Kitais atvejais gali prireikti vienkartinio teritorijos valymo po pastato remonto arba dėl stichinių ar žmogaus sukeltų nelaimių (potvynių, vamzdžių trūkimo ir pan.)

Teritorijos tvarkymas gali būti nustatomas pagal objekto tipą, pvz.: pramonės įmonių teritorijos valymas, gretimų teritorijų sutvarkymas, verslo centrų ir biurų bei prekybos centrų teritorijos valymas, didmeninės prekybos bazių teritorijos valymas, parkų teritorijos tvarkymas, sporto kompleksų, logistikos centrų ir sandėlių teritorijos valymas ir daugelis kitų.

Taip pat teritorijos valymas gali būti nustatomas pagal darbo pobūdį:

  • kasdienis šiukšlių valymas ir teritorijos priežiūra
  • šienavimas ir žolės šalinimas
  • sniego valymas iš teritorijos, apdorojimas reagentais nuo apledėjimo
  • lapų nuėmimas
  • šiukšlių išvežimas
  • sniego valymas

 

Jei norite, kad šalia jūsų pastato visada būtų išpuoselėta ir švari teritorija, tereikia susisiekti su jums priimtina valymo įmone, kadangi teritorijos valymas ir kiemsargio paslaugų teikimas jau seniai tapo viena iš pagrindinių teikiamų paslaugų rūšių. Įmonės valymo paslaugos jums galų gale kainuos žymiai pigiau nei sumokėti kiemsargiui, pirkti jam inventorių ir įrangą, kontroliuoti jo darbą. Tuo pačiu, valymo darbų kokybė bus daug aukštesnė.

Valymo ir tvarkymo paslaugų reikia visus metus. Žiemą į kasdieninio teritorijos valymo veiklos sąrašą įtraukta: sniego ir ledo valymas, specialių reagentų, apsaugančių nuo slydimo, naudojimas keliuose / šaligatviuose, stogų valymas nuo sniego ir varveklių, sniego ir šiukšlių šalinimas. Vasarą ne mažiau įvairus ir teritorijos valymas: valomi keliai ir šaligatviai, šiukšlių surinkimas ir išvežimas, vejos  pjovimas, medžių ir krūmų priežiūra, apipjaustymas, kiti kasdienio valymo darbai.